ÎNŢELEPCIUNEA
Inteligenţa naturală din noiÎnţelepciunea este de fapt inteligenţa naturală din noi. Ea nu este, aşa cum se crede de obicei, o capacitate a unor oameni deosebiţi, ci se află în fiecare om. Încă de la naştere omul este înzestrat cu această însuşire. În decursul vieţii, însă, ea este acoperită de multe straturi ce conţin diverse doctrine dobândite prin şcoală, universitate, mass-media şi societate. În acest fel omul, fiind îndoctrinat, nu mai are posibilitatea de a accesa inteligenţa naturală cu care s-a născut şi este nevoit să gândească, să vorbească şi să acţioneze în conformitate cu doctrinele şi modelele comportamentale care l-au format. Omul devine prizonierul propriei raţiuni. Înţelepciunea însă nu este pierdută. Ea poate fi recuperată de oricine prin evadarea din închisoarea minţii.

Iată câteva metode, explicate pe scurt, prin care vei putea redeveni un om liber, deci un om înţelept.

Cea mai simplă metodă de a reveni la inteligenţa naturală este meditaţia. Aceasta are avantajul că distruge straturile energetice din jurul inteligenţei naturale ce s-au format prin îndoctrinare şi dobândirea de modele comportamentale false.

O altă metodă de a deveni înţelept este activitatea concentrată şi pe durată îndelungată asupra unui fenomen. Orice activitate care te satisface personal este binevenită. Te poţi ocupa cu grădinăritul, cu scrisul, cu studiatul, poţi încerca să inventezi ceva nou etc. Prin această activitate concentrată orizontul tău de cunoaştere se va lărgi şi vei putea evada din închisoarea mentală. Pentru a înțelege și mai bine de ce această metodă duce la o gândire profundă și de ce în final ea duce la înțelepciune îți voi dezvălui un mare secret pe care foarte puțin oameni îl cunosc. Universul este fractal. Fractalitatea este un fenomen foarte complex care nu poate fi definit. Deoarece fractalitatea este foarte complexă, ea nu poate fi tratată într-un articol. Fractalitatea nu poate fi definită, însă ea poate fi recunoscută după caracteristicile sale. Una dintre caracteristicile fractalității este auto-similaritatea. Auto-similaritate înseamnă, în mod succint exprimat, faptul că o parte a unui fenomen conține, într-o formă similară, toate caracteristicile fenomenului respectiv. Dacă dorești să înțelegi în mod plastic acest lucru, imaginează-ți o ferigă. O ramură a unei ferigi arată aproape exact la fel ca și feriga însăși. Universul este și el fractal. Asta înseamnă că o formă sau un fenomen din Univers conține toate principiile și toate caracteristicile esențiale care caracterizează Universul. De aici deducem că dacă te ocupi, spre exemplu cu grădinăritul, trebuie să știi că o simplă roșie conține în fapt toate principiile și caracteristicile esențiale ale Universului. Acesta este adevărul, chiar dacă pentru omul obișnuit el este total incredibil. În consecință atunci când exersezi o activitate pe termen lung, în mod concentrat și cu pasiune, vei afla toate tainele Universului.

A treia metodă constă în trecerea de la o gândire în cuvinte la o gândire în imagini bidimensionale, de la gândirea în imagini bidimensionale la o gândire în imagini tridimensionale, de la o gândire în imagini tridimensionale la una în care urmăreşti evoluţia în timp a fenomenelor tridimensionale, ca la final să ajungi să gândeşti în concepte precum: energie, vibraţie şi unde. În momentul în care vei gândi în aceste concepte vei înţelege cele mai subtile fenomene din univers şi esenţa lor. În acest moment vei dobândi o gândire profundă, înţeleaptă.

A patra metodă este să faci ceva cu mare dragoste. Poţi cânta, poţi dansa, poţi avea grijă de cineva ş.a.m.d. Această metodă funcţionează deoarece înţelepciunea şi iubirea sunt de fapt acelaşi lucru. Un om înţelept iubeşte totul, iar un om care iubeşte divinitatea devine înţelept. Numai raţiunea noastră limitală, care se bazează de fapt pe divizarea fenomenelor, face distincţie între iubire divină şi înţelepciune. În fapt, între cele două calităţi nu există nicio diferenţă. Ele sunt de fapt unul şi acelaşi lucru.

A cincea metodă prin care vei putea accesa din nou inteligenţa ta naturală este reflecţia asupra întrebărilor spirituale. Acestea sunt câteva dintre ele:

. Unde am fost înainte de a fi conceput?
. M-am născut şi voi muri. Ce sens are viaţa mea? Doar nu m-am născut pentru a muri! Acest lucru nu are niciun sens. S-ar putea ca aici să se ascundă o enigmă pe care trebuie să o dezleg. Care o fi ea oare?
. Ce se întâmplă după ce trupul meu moare? Mor şi eu?
. Există spirit? ...şi dacă există cum arată el?
. Există suflet? ...şi dacă există...ce este sufletul?
. Există Dumnezeu? Cine este el? Unde este el? Pot intra în contact cu el? Cum pot intra în contact cu Dumnezeu?
. Ce semnificaţie au evenimentele trăite de mine!
. Ce semnificaţie au toate fenomenele şi formele din acest univers?
. etc.

Acestea sunt întrebări asupra cărora poţi să reflectezi pentru a demola straturile de îndoctrinare ce învăluie înţelepciunea din tine şi nu o lasă să iasă la iveală. Rezolvarea acestor întrebări pe cale raţională sau prin citirea de cărţi nu este de ajuns, căci redobândirea înţelepciunii se face numai prin exerciţiu. Trebuie să exersezi meditaţia, concentrarea, gândirea în concepte precum: energie, vibraţie şi unde, extinderea iubirii tale până la obţinerea iubirii divine şi reflecţia asupra întrebărilor esenţiale.

Bineînţeles că poţi folosi o combinaţie de metode sau chiar pe toate.

În momentul redobândirii înţelepciunii divine egoul va fi distrus. Nu vei mai putea spune: „Eu sunt înţelept!” deoarece devii conştiinţă pură şi infinită. Te vei identifica cu divinitatea din tine.

Îţi doresc mult succes pe drumul tău spre înţelepciunea divină!
M.Homerillum


E-Mail: M.Homerillum@Foc-în-Agora.Eu


Copyright@2016 by Foc în Agora


Termeni şi condiţii