ADEVĂRUL SUPREM
Farul CălăuzitorÎn acest material îți voi destăinui unul dintre cele mai importante secrete ale lumii și anume: secretul fericirii!

Secretul fericirii nu constă în acumulare de lucruri lumești, ci în degustarea Marii Aventuri a experimentării și a cunoașterii. Toate lucrurile lumești sunt în fapt iluzii. Toate formele și fenomenele din Univers sunt visul Ființei Supreme, pe care o putem numi și Creatorul Universului. Nimic nu este real! Totul este iluzie. Totul este vis! Nu are niciun rost să acumulezi lucruri materiale sau imateriale, precum celebritate, deoarece acestea există numai în cadrul unui vis. Marea Aventură începe atunci când pășești pe calea care te conduce spre adevăr. În momentul în care te hotărăști în mod conștient să cauți Adevărul Suprem și pășești pe drumul spre adevăr vei începe Marea Aventură și vei degusta fericirea cea mai sublimă căci Marea Aventură și adevărul este în fapt fericirea însăși.

Cum poți păși pe acest drum?

Înainte de a păși pe drumul spre adevăr trebuie să renunți la rucsacul cu lucrurile nenecesare și anume trebuie să renunți la tot ceea ce știi până acum. Renunță la preconcepții, la ideologii, la cunoștințele preluate de la alții și la tot ce știi în acest moment. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți pui următoarea întrebare:

„Cine sunt eu cu adevărat și care este sensul pentru care mă aflu aici și trăiesc acest moment?”

Nu este nevoie să te forțezi pentru a găsi imediat răspunsul la această întrebare. Ai răbdare! Așteaptă! Ține cont că există o forță care te va ajuta pe acest drum! Încrede-te în această forță! Ea te va ajuta numai în momentul în care ea știe că este momentul oportun! Ai răbdare! Așteaptă! Meditează! Citește! Puneți întrebări noi! Nu te sfii să pui tot ce știi sub semnul întrebării!

Deci puneți întrebări pe care nimeni nu și le pune, ca spre exemplu:

„Este adevărat că planeta noastră este un sferoid turtit la poli? Dacă această planetă este un astfel de sferoid, de ce oare se numește planetă? Termenul planetă este format din cuvintele plan și eta. Plan înseamnă suprafață plană și eta este sufix diminutival. În consecință, termenul planetă înseamnă o suprafață plană, drăguță și mică. De ce oare o fi ea drăguță? Poate pentru că oferă condiții de viață! De ce oare o fi ea mică? Poate pentru că este mică în comparație cu Pământul care este infinit! Interesant! Voi cerceta mai departe să văd în ce direcție mă conduce această aventură! Nu îmi propun să sprijin vreo ipoteză sau vreo teorie, ci mă las condus de discernământul meu și de argumentele cele mai solide!”

Da! Aceasta este o întrebare pe care ți-o poți pune!

Pe acest drum trebuie să fii întotdeauna precaut și să eviți să cazi în capcana minciunilor, a vicleniilor și a manipulărilor. Precauția este o caracteristică a înțelepciunii. Cu toată precauția, însă, este bine să știi că pe lungul drum spre adevăr este foarte probabil ca să pici în diverse capcane întinse de iluzia materiei sau de oamenii vicleni și manipulatori. Dacă ai picat în capcană, asta nu înseamnă că ai ratat totul. Nu ai ratat nimic! Dimpotrivă! Folosește-te de această situație pentru a învăța!

În momentul în care te afli în capcană, cel mai inteligent lucru de făcut este să stai nemișcat în acea capcană, să nu te agiți, să nu suferi, să studiezi în mod distanțat și foarte bine situația în care te afli și să cauți o soluție pentru a te elibera și pentru a reveni pe drumul tău spre adevăr. Imagineză-ți o căprioară prinsă în capcana unui braconier. Această capcană constă dintr-un laț de metal cu zimți. Căprioara se zbate în speranța că va scăpa din capcană. Cu cât se zbate mai mult cu atât zimții de metal ai lațului i se va încrusta și mai mult în carne, iar căprioara va obosi. În felul acesta, în cele din urmă ea va ceda și își va pierde viața! Nu te forța să scapi din capcană! Stai nemișcat și studiază capcana!

În felul acesta vei înțelege cum funcționeză această capcană și data viitoare nu vei mai pica într-o astfel de capcană, iar dacă înțelegi cum funcționează ea, vei găsi soluția salvatoare. După ce ai ieșit din capcană, pășește din nou pe drumul tău.

Să nu-ți fie frică de nimic, deoarece în viață nu poți pierde absolut nimic. Viața este un vis! Ce poți pierde într-un vis? Dacă într-un vis un hoț îți fură ceasul de la mână, asta nu înseamnă că cineva ți-a furat ceasul. Când te vei trezi din vis, vei observa că ai ceasul la mână. La fel este și în viață! Viața este un vis și într-un vis nu poți pierde nimic! În consecință, nu trebuie să te temi de nimic! Singurul lucru pe care îl poți pierde este degustarea fericirii pe care o simți în momentul în care ești conștient că te afli în Marea Aventură care te conduce spre Adevărul Suprem. Acest lucru depinde însă numai de tine. Această fericire poți să o pierzi numai dacă tu vrei să o pierzi. Această fericire poți să o pierzi dacă iei prea în serios viața și crezi că ea este realitatea în loc să fii conștient că ea este un vis.

Pășește din nou pe drumul spre adevăr! Păstrează în minte învățătura primită din capacana în care ai picat! Mergi mai departe pe drumul tău în mod precaut! Evită prin toate mijloacele să pici din nou în capcană, chiar dacă probabilitatea de a pica într-o nouă capcană este foarte mare deoarece drumul spre Adevărul Suprem este foarte lung. Învață din toate capcanele vieții. Chiar și cei mai inteligenți oameni pică din când în când în capcanele iluziei și în cele ale oamenilor vicleni și manipulatori. Aceste capcane au și ele rolul lor în viață! Ele sunt învățături de minte!

Mergi mai departe încrezător în tine, cu precauție și curaj! În cele din urmă vei cunoaște Adevărul Suprem!

Dar ce înseamnă Adevărul Suprem?

Adevărul Suprem este în fapt toată știința despre Universul exterior ție și cel din interiorul tău. În momentul în care cunoști Adevărul Suprem cunoști absolut totul.

Ce faci după ce cunoști absolut totul?

În momentul în care știi absolut totul vei fi atât de fericit încât această fericire te va transpune într-o stare de vis. Vei visa Universul!

Vei visa mai multe universuri...

Vei visa pământ și stele...

Vei visa peisaje cu munți maiestuoși, cu câmpii întinse și cu văi abrubte...

Vei visa oceane, mări, lacuri, fluvii, râuri și cascade...

Vei visa oameni, animale, plante și minerale...

Tot ceea ce vor experimenta aceste fenomene, vei experimenta tu însuți.

Când cineva va vedea ceva, tu vei fi acela care va vedea! Când cineva va auzi ceva, tu vei fi acela care va auzi! Când cineva va degusta ceva, tu vei fi acela care va simți gustul respectiv...și așa mai departe! Tot ceea ce vor experimenta pământul, stelele, munții, câmpiile, văile, oceanele, mările, oamenii, animalele și celelalte fenomene din Univers, tu vei fi acela care va experimenta!

Ai revenit în Marea Aventură, însă de data aceasta la o scală supergigantică! Ai revenit în Marea Aventură deoarece aceasta este ceea ce te face fericit. Tu ai devenit ceea ce ești în fapt: Ființa Supremă care visează Visul Cosmic!

Adevărul Suprem este ținta! El este farul călăuzitor care te conduce în direcția corectă pe marea tulbure a Marii Aventuri. Adevărul Suprem este important pentru ca tu să te poți orienta, însă nu numai el este acela care te face fericit, ci și aventura în sine. Aventura pe care o trăiești pe calea spre adevăr și realizarea Adevărului Suprem sunt ceea ce te fac fericit. Fii conștient de această aventură! Trăiește-o în mod conștient! Nu avea teamă de nimic deoarece teama îți distruge fericirea! Fii încrezător, continuă drumul, continuă Marea Aventură! Fii fericit!


Mihail Ispan
16.10.2017


Copyright ©2016 by Foc în Agora