IUBIREA
Sentimentul magicÎn acest material doresc să îți vorbesc despre iubire deoarece acest sentiment este foarte important pentru fiecare om în parte, dar și pentru întreaga societate.

Iubirea este un sentiment magic care conduce la sănătate, la fericire și la înțelepciune. Lipsa de iubire conduce la boală, la nefericire, la neștiință și la moarte. Oamenii extremist-materialiști percep aceste afirmații ca fiind cel mult doar niște idei frumoase, dar abstracte și fără aspect real și folositor. De aceea îți voi povesti despre un experiment real prin care vor înțelege chiar și oamenii extremist-materialiști faptul că iubirea este foarte importantă pentru oameni și chiar pentru toate ființele, iar lipsa iubirii poate conduce chiar și la moarte.

Friedrich al II-lea von Hohenstaufen s-a născut în Ancona, Italia, și a fost împăratul Siciliei, al Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană și a purtat și titlul de „Împăratul Ierusalimului”. El a fost scriitor și se considera a fi cercetător în diverse domenii. Lui i se atribuie următorul experiment. Friedrich al II-lea a aflat de la oamenii spirituali că lipsa iubirii conduce la suferință și poate provoca moartea. Printre altele el dorea să afle pe cale experimentală dacă acest lucru este adevărat. În acest scop el a luat mai mulți bebeluși de la mamele lor și i-a dus la castelului său. Acolo, el i-a așezat în pătuțuri speciale pentru bebeluși care se aflau într-o cameră special amenajată pentru ei. Această cameră era bine aerisită, era curată și oferea condiții optimale pentru a trăi.
Fridrich al II-lea a angajat o bonă pentru bebeluși căreia i-a spus așa:
„Îngrijește-te în mod exemplar de acești bebeluși. Spală-i de câte ori este necesar și schimbă-le scutecele și așternutul pătuțurilor la timp! Nu ai voie însă să le vorbești, să te joci cu ei, să îi mângâi, să îi dezmierzi și nici să le oferi iubire maternă.”

Bona bebelușilor a procedat exact cum a poruncit împăratul. După câteva luni toți bebelușii au murit.

Acest experiment groaznic a fost făcut de un om extremist-materialist care dorea să obțină informații științifice pe cale experimentală, probabil pentru a le folosi în interesele lui personale și deci în mod josnic. Nu era nevoie de un astfel de experiment pentru a ști faptul că lipsa iubirii materne conduce la moartea bebelușului. Un om spiritual își folosește percepția sa extrasenzorială și știe că iubirea este atât de importantă încât lipsa iubirii poate conduce la boală și chiar la moarte. Acest experiment abominabil arată pe o cale foarte dură faptul că iubirea este foarte importantă pentru bebeluși și deci și pentru toți oamenii, iar lipsa de iubire conduce la suferință, la boală și la moarte.

Iubirea este sentiment și nu o emoție. Marea majoritate a oamenilor confundă sentimentul cu emoția. De aceea doresc să îți explic ce este emoția și ce este sentimentul pentru a înțelege diferența dintre cele două. Exemple de emoții: iubirea senzuală, repulsia, lăcomia, lenevia, procrastinarea, furia, supărarea, ranchiuna, insensibilitatea, răutatea și violența interioară.

Știm cu toții că atunci când vedem o persoană care ne place foarte mult, simțim în stomac o vibrație pe care o denumim „fluturi în stomac”. Acești „fluturi în stomac” nu ne indică faptul că am început să iubim pe cineva, așa cum ni se spune. Fluturii din stomac sunt în fapt un preorgasm care indică un început de iubire senzuală. Iubirea senzuală se formează în stomac și nu trebuie să o confundăm cu iubirea pură, care nu este o emoție, ci un sentiment și pe care îl putem numi și iubirea supremă. Iubirea pură se formează în regiunea din coşul pieptului și apare atunci când vortexul energetic din regiunea thorax-ului este activat.

Repulsia față de ceva sau față de cineva își are lăcașul tot în stomac. Cei care simt repulsie față de ceva sau față de cineva spun de obicei „mi-e greață” de acel ceva sau de acel cineva. Greața este o senzație neplăcută însoțită uneori de vărsături și care provine din reacția unor receptori nervoși aflați în cavitatea abdominală.

Lăcomia provine în mod primordial din dorința de a mânca și a bea mult, deci ea provine din stomac. Cu timpul această dorință se dezvoltă mai mult ceea ce duce și la dorința necumpătată după câștig, avere și putere.

Lenevia provine și ea din stomac. Observăm că după ce mâncăm, îndeosebi după ce mâncăm produse din carne pe săturate, ne simțim obosiți și dorim să lenevim puțin. Această lenevie care provină după consumul de alimente se poate acutiza și poate deveni de durată.

Procrastinarea este tendința de a amâna lucrurile din cauza neglijenței și a lenei. Observăm că aceasta se datorează lenei și deci și ea se formează tot în stomac.

În consecință, toate emoțiile se formează în stomac, mai precis în plexul solar. Cauza profundă a tuturor acestor emoții este faptul că vortexul energetic din plexul solar nu este activ, respectiv că el funcționează greșit. Acest vortex se mai numește și vortex solar. În momentul în care vortexul solar devine activ și funcționează în mod corect persoana devine stăpână pe emoțiile sale și cele mai multe emoții, eventual chiar toate, dispar. În același timp energia folosită la crearea și menținerea emoțiilor este transformată în energie spirituală căci vortexul solar este în fapt un procesator al emoțiilor. Crearea de emoții se poate folosi în scopuri manipulative. Iubirea nu se poate folosi în aceste scopuri.

Pentru a înțelege mai bine că vortexul solar este un procesator îți voi spune câte ceva despre trup și spirit. Trupul uman este proiecția spiritului uman. Toate părțile componente ale trupului uman se află, sub formă energetică, în spiritul omului. Să luăm un exemplu! Aparatul digestiv este compus din tubul digestiv și anexele acestui tub. Acest aparat digeră hrana, putem spune și că o procesează, pentru a extrage din ea energia necesară trupului uman. Un astfel de aparat, sub formă energetică, există și în spiritul uman. El procesează carma acumulată de om în timpul vieții sale. Carma este formată din totalitatea informațiilor provenite prin percepțiile simțurilor.

Așa precum aparatul digestiv digeră alimentele și extrage din aceste alimente energia cu care se alimentează corpul uman, așa și activarea vortexului solar conduce la procesarea emoțiilor și transformarea acestora în energie spirituală cu care se alimentează corpul spiritual al ființei umane.

Iubirea este energia produsă de activarea vortexului energetic din coșul pieptului, numit și vortex toracal. Iubirea poate veni pe mai multe căi. Prin toate ființele se scurge iubirea divină, deci și prin toți oamenii. Datorită faptului că marea majoritate a oamenilor nu au un spirit curat și iluminat, iubirea divină nu se poate scurge mai departe pentru a intra în trupurile lor și deci ei nu au și nici nu pot oferi iubire. Numai dacă ai iubire poți oferi iubire. Dacă nu ai primit iubire de la oameni, nu trebuie să îți faci deloc griji deoarece Creatorul Universului a fost destul de inteligent pentru a-ți oferi o cale de a primi iubire.

Dacă nu ai primit iubire de la oameni, poți să faci în așa fel încât să primești iubirea divină. Iubirea divină este cea mai frumoasă și cea mai puternică iubire. O cale prin care poți primi iubirea divină este aceea de a medita. Cea mai simplă, cea mai eficientă și cea mai sigură metodă de a medita este Meditația Luminii. În timpul meditației se va activa vortexul energetic din coșul pieptului, numit și torax. Activarea acestui vortex conduce la realizarea iubirii divine. După activarea vortexului toracal vei simți cum un firicel energetic izvorăște din coșul pieptului. Dacă te vei concentra asupra acestui firicel, îl vei putea direcționa asupra oamenilor sau a altor ființe pentru a le trimite iubirea ta. Concentrează-te asupra oamenilor și trimite-le iubirea ta! Îți poți imagina dăruirea iubirii sub forma dăruirii unui bujor roșu, sau unei alte flori.

Oferă iubirea ta rudelor, prietenilor și cunoștințelor tale!
Oferă iubirea ta tuturor oamenilor, inclusiv celor pe care nu îi cunoști personal și celor față de care ai avut resentimente!
Oferă iubirea tuturor animalelor și tuturor plantelor!
Oferă iubirea ta Pământului, Soarelui, Lunii și Stelelor!
Oferă iubirea ta tuturor formelor și fenomenelor din Univers!

În cele din urmă vei fi capabil să oferi iubirea ta Divinității!

Cu cât vei oferi mai multă iubire cu atât vei avea mai multă iubire. În momentul în care iubești absolut totul superegoul tău va fi distrus, iar în tine se va afla numai iubirea. Totul în tine va fi numai iubire.

Tu ești iubirea!


Mihail Ispan
16.10.2017


Copyright ©2016 by Foc în Agora