CIPN
Cartea de Identitate a Persoanei NaturaleÎn acest articol îți ofer informații, date ajutătoare și documente pentru a-ți putea crea cartea de identitate pe care se regăsește persoana naturală(CIPN = Cartea de Identitate a Persoanei Naturale) în regie proprie. Deoarece ești o ființă suverană ai dreptul de a-ți crea CIPN în modul în care dorești. Ceea ce îți prezint în acest articol este un model pe care îl poți prelua în totalitate sau îl poți prelua în mod parțial, iar în cazul în care dorești un alt model îți poți crea tu însuți un model de la zero.
Este bine ca formatul CIPN să aibă aceleași dimensiuni cu formatul cărții de identitate a persoanei fizice(CIPF = Cartea de Identitate a Persoanei Fizice). Formatul CIPF este următorul: 105 mm lungime, 74 mm lățime, 0,7 mm grosime. Portretul de pe CIPF este o fotografie color și are dimensiunile 38 x 30 mm.

Persoana naturală este titlul de proprietate asupra drepturilor inalienabile și a proprietații echitabile(= corpul extins). Persoana fizică este firmă și titlul de proprietate asupra contului fiduciar.

Pe CIPN se regăsesc următoarele elemente:

. Fotografia de fundal
. Filigranul
. Portretul mare
. Portretul mic
. Emblema
. Amprenta
. Denominațiunile(cartea de identitate, numele, neamul, data nașterii, locul nașterii, seminția, țara, statutul, emitentul și valabilitatea)
. Datele personale
. Mențiuni
a) Non-subiect al vreunei jurisdicții
b) Deținătorul acestui document este proprietarul alodial al persoanei fizice și firmei – CNP ccccccccccccc (c = cifră)

Explicații:

. Fotografia digitală a CIPN este bine să aibă dimensiunile următoare: 110 mm lungime și 79 mm, i.e. cu 5 mm mai mult pe lungime și cu 5 mm mai mult pe lățime decât CIPN. Cei 5 mm în plus pe lungime și cei 5 mm în plus pe lățime față de dimensiunea CIPN sunt marginile decupabile(engl. bleed).

. Toate denominațiunile sunt substantive articulate! În acest context trebuie să înțelegem diferența dintre semnificația unui substantiv articulat și unul nearticulat. Un substantiv articulat semnifică faptul că acest substantiv indică asupra unui lucru specific sau a unei ființe specifice.

Exemple:

. „Numele meu este Liviu!

În această propoziție substantivul „nume” este articulat deoarece indică asupra unui anumit om care se auto-intitulează Liviu.

. „Liviu este un nume.

În această propoziție substantivul „nume” este nearticulat deoarece el indică faptul că Liviu este doar un nume printre alte nume și deci Liviu nu indică asupra unei ființe.

Pe CIPF toate denominațiunile sunt nearticulate deoarece datele personale ce alcătuiesc persoana fizică nu indică asupra unei ființe în viață. Pe CIPN toate denominațiunile trebuie să fie articulate deoarece datele personale ce alcătuiesc persoana naturală indică asupra unei ființe în viață.

. Dacă ai două nume precum în exemplul de mai sus, este bine să le scrii legat prin cratimă căci dacă sunt legate prin cratimă ele sunt considerate a fi un singur nume. Oamenii nu au două nume, ci numai un nume. Personajele biblice: Isus, Maria, Iosif, Matei, Marcu, Luca, Ioan au numai un nume. Stăpânii Lumii, care se cred că sunt singurii oameni de pe Pământ, au numai un singur nume. Fiecare papă din succesiunea papală: Petru, Lin, Anaclet, Bonifaciu, Paul, Benedict, etc. au un singur nume. Regii și reginele: Charles, Elisabeta, Mihai, Akihito, etc. au un singur nume. În actele de identitate se regăsesc două nume scrise cu majuscule, spre exemplu: VASILE BERCEA. VASILE BERCEA nu este nume de om, ci este un titlu de proprietate.

. Numele și neamul, în exemplu de față Liviu-Petrică și Tianu, încep cu majusculă și continuă cu minuscule. Atât persoana naturală cât și persoana fizică sunt ficțiuni. În simbolistica sistemului, tot ce este scris în majuscule simbolizează entitate moartă sau fictivă. Inițialele numelui și ale neamului de pe CIPN sunt scrise în majuscule deoarece ele semnifică faptul că persoana naturală este o ficțiune, iar minusculele semnifică faptul că este vorba despre o persoană naturală.

. Emitentul este persoana fizică, în exemplu de față LIVIU-PETRICĂ TIANU! Persoana fizică se scrie în totalitate în majuscule. Inițialele scrise în majuscule simbolizează faptul că persoana fizică este fictivă. Restul literelor scrise în majuscule simbolizează faptul că persoana fizică este o entitate artificială creată de o entitate fictivă, i.e. creată de statul corporatist. Persoana fizică este o firmă și în același timp este și titlul legal(= titlu de posesie și nu titlu alodial) de proprietate asupra drepturilor, proprietăților tale și a contului fiduciar. Poți intra în contact cu banii numai prin persoana fizică, deci prin intermediul firmei tale. Pentru a-ți putea face CIPN trebuie să intri în contact cu banii, spre exemplu pentru a o comanda pe un card de plastic. În consecință, firma ta, respectiv persoana fizică, este emitentul.

. Mențiunea a) întărește statutul de suveran prin negație. Statutul „SUVERAN” este definirea statutului prin afirmație. Mențiunea a) este definirea statutului de suveran prin negație. O definiție care este exprimată prin afirmație și prin negație este întotdeauna mai explicită decât una exprimată numai prin afirmație.

. Mențiunea b) declară posesorul CIPN ca fiind proprietar alodial al persoanei fizice care este totodată și firmă. Poți să scrii acest lucru numai după ce ai creat mandatul de împuternicire prin care persoana fizică cedează toate drepturile și proprietățile sale în favoarea persoanei naturale. În urma creării mandatului de împuternicire tu deții în proprietatea ta atât persoana naturală cât și persoana fizică. Asta înseamnă că îți poți revendica drepturile inalienabile, proprietatea echitabilă(= corpul extins) și accesul la contul fiduciar. Unii oameni, ce se recomandă a fi cunoscători în ceea ce privește suveranitatea ființei umane, recomandă renunțarea la CNP. CNP-ul este cuplat la contul fiduciar. În momentul în care renunți la CNP ai renunțat la contul fiduciar în care se află exprimarea în bani a proprietății tale private, i.e. a proprietății echitabile(= corp extins). Deoarece noi trăim încă într-o societate în care există o economie bazată pe bani, nu este recomandat să renunți la contul fiduciar. În plus, în momentul în care ai creat mandatul de împuternicire persoana fizică, deci inclusiv CNP-ul, intră în proprietatea ta privată. Altfel spus, CNP-ul îți aparține ție și nu mai este proprietatea statului.

. Nu este bine să scrii „CARD DE IDENTITATE” în loc de „CARTEA DE IDENTITATE” deoarece termenul „card” citit invers dă naștere cuvântului „drac”. Scriind „card” în loc de „cartea” oferi oamenilor sistemului prilejul de a citi „DRAC DE IDENTITATE”. Pentru un om rațional citirea inversă a cuvântului „card”, în acest contex, pare a fi ridicolă, însă perversiunea sistemului este atât de mare încât acest lucru este posibil.

În cazul în care un grup dorește să își facă împreună CIPN-urile este bine ca toate CIPN-urile acestui grup să aibă unele caracteristici comune. Aceste caracteristici ar putea fi:

. dimensiunile CIPN
. fotografia de fundal, nu însă filigranul
. numărul elementelor
. poziționarea elementelor
. setul de caractere(= font)
. dimensiunea caracterelor
. modul de scriere, i.e. majuscule și minuscule
. emblema poate fi aceeași numai dacă viitorii deținători ai CIPN-ului cu aceeași emblemă se trag din același neam

De pe linkul de mai jos poți descărca documentul xcf a modelului CIPN creat de mine.

1_cipn.xcf

Acest document îl poți deschide cu ajutorul programului grafic GIMP. Programul grafic GIMP este gratuit și îl poți descărca din internet. După descărcare îl poți instala pe computerul tău. După instalarea acestui program poți deschide 1_cipn.xcf în vederea editării lui. Acest document l-am realizat astfel încât fiecare element grafic este așezat pe stratul său pentru ca tu să-l poți manipula cum dorești cu ajutorul programului grafic. În acest document se regăsesc 21 de straturi.

Acestea sunt următorele:

. 1_transparent
. 2_alb
. 3_emblema
. 4_fundal
. 5_amprenta
. 6_filigran
. 7_numele
. 8_semintia
. 9_portretmare
. 10_portretmic
. 11_datanasterii
. 12_tara
. 13_non
. 14_statutul
. 15_emitentul
. 16_loculnasterii
. 17_neamul
. 18_carte1
. 19_carte2
. 20_valabilitatea
. 21_detinatorul

Despre modalitățile de lucru cu programul GIMP găsești foarte multe informații sub formă de pagini și sub formă de video în internet. Te rog să fii înțelegător pentru faptul că nu pot consilia pe fiecare în parte în legătură cu modul de funcționare a programului GIMP și de aceea te rog să te informezi în internet în legătură cu această tematică. Un cunoscător mediul al programului GIMP reușește fără prea mult efort să facă o fotografie digitală pentru CIPN cu ajutorul acestui document xcf și deci nu este neapărat nevoie să ai abilități avansate în ceea ce privește modul de lucru cu programul grafic GIMP.

Toate fotografiile introduse în documentul xcf este bine să aibă 300 dpi(dots per inch). Fotografia digitală a CIPN trebuie să aibă și ea 300 dpi. Dacă o fotografie are mai puțin de 300 dpi, după printare ea va avea o calitate nesatisfăcătoare. Dacă fotografiile au mai mult de 300 dpi este posibil ca firma să nu le primească la printat.

Atenție! Lucrează în mm și nu în pixeli!

Fotografia digitală a CIPN trebuie de obicei transformată în fișier pdf. Acest fișier va fi trimis firmei de carduri.

Pe fotografia de mai sus se află un dreptunghi de culoare albă cu colțuri rotunde. Acest dreptunghi se află pe fotografie numai în scopul de a exemplifica linia de tăiere a CIPN. Nu trebuie să-l desenezi pe fotografia digitală a CIPN! Distanța dintre laturile drepte ale acestui dreptunghi și marginile fotografiei digitale a CIPN este de 2,5 mm.

Pe fotografia digitală a CIPN poți folosi pe lângă limba română și alte limbi, spre exemplu engleză și franceză. În acest fel CIPN-ul tău îl poți folosi în toate țările care au semnat tratatul de la Haga. Pentru a-l putea folosit în toate țările care au semnat tratatul de la Haga mai trebuie să îți legalizezi și supralegalizezi cu Apostila de la Haga Certificatul de Naștere a Ființei Umane(CNFU). CNFU este un certificat făcut în regie proprie și certifică nașterea ființei umane și a persoanei naturale.

Proiectarea și verificarea unei fotografii digitale a CIPN costă de la cam 55 euro în sus. Prin folosirea acestui document economisești banii pe care trebuie să îi oferi pentru proiectare și verificare. După ce ai creat fotografia digitală a CIPN-ului poți să-ți comanzi CIPN-ul la o firmă ce poate produce carduri. Pe lângă comandarea CIPN-ului mai poți comanda următorele caracteristici:

. fundal: alb, argintiu, auriu

. cod de bare(Poți alege între următoarele tipuri de coduri: EAN8, EAN13, Code 39, Code 93, Code 128)

. litere sau/și cifre în relief(Dacă alegi această variantă este recomandat să ceri înreliefarea numelui persoanei naturale.)

. câmp de semnătură(Pe acest câmp îți poți pune autograful. Ființa Suverană are autograf și semnătură. Autograful aparține persoanei naturale, iar semnătura aparține persoanei fizice. Semnătura se realizează în negru sau albastru. Pe CIPN se pune autograful. Autograful este bine să fie diferit de semnătură, să conțină tot numele, și tot numele să fie scris cu minuscule în culoarea roșu.)

. hologramă

. chip(Dacă dorești insertarea unui chip pe CIPN atunci ai posibilitatea de a trece CIPN printr-un scaner cuplat la un computer pentru a vedea datele personale pe computerul respectiv.Pentru a face acest lucru este nevoie să-ți scrii datele inclusiv într-un tabel Excel pe care urmează să-l trimiți, de obicei, sub formă de fișier pdf firmei de carduri.)

CIPN simplă, deci fără caracteristicile de mai sus, costă în jur de 10 euro. Prețul ei depinde de firma la care o comanzi.


Mihail Ispan
08.02.2018


Copyright ©2016 by Foc în Agora